Folije za ispravljanje zuba
QUICK ALIGNER

Folije za ispravljanje zuba

„Dovedite zube u red“

Neravnomjeran raspored zuba često je toliko veliki estetski problem, da pacijenti kako bidošli do željenog osmjeha pristaju i da godinama (!) nose estetski jošneprihvatljivije rješenje- klasične fiksne proteze. Metalne bravice koje zubenamještaju u odgovarajući položaj su osjetljive, te sem otežane higijene zuba,postoji i dugačak spisak hrane koja se u tom periodu ne smije jesti kako ne bidošlo do oštećenja, ali to tako „mora“... No, mora li zaista?!

Štabiste rekli ako vam kažemo da postoje:ž

  • Tanke, providne i prijatne za nošenje folije;
  • Sa kojima ćete moći da jedete šta poželite;
  • Lako ćete održavati oralnu higijenu;
  • Nećete morati da dolazite na česte kontrole;
  • Nećete morati da skrivate osmjeh, otkazujetesastanke i propuštate bitne trenutke u životu;

i vašezube će dovesti u željeni položaj za svega nekoliko mjeseci?

Krozovu proceduru u svijetu je prošlo više od 10 miliona ljudi, a po prvi put uCrnoj Gori, Quick Aligner brend- sistem folija za ispravljanje zuba, kreirao jedr Nikola Barović.

Ovaterapija je namjenjena svima- i tinejdžerima i odraslima i može da riješi odjednostavnih do veoma kompleksnih problema.

Trajanje terapije

U 80%slučajeva trajanje terapije nije duže od tri mjeseca. Kompjuterski program „QucikAligner“ – precizno predviđa i planira pomjeranje zuba, tako da se odmah izrađujepotreban niz folija.

„QuickAligner“ folije pacijent nosi dvije do tri nedjelje. Nošenje je individualnojer nemaju svi istu gustinu kosti, raspored i veličinu zuba. Vrijeme nošenja folijau toku 24 sata je jako bitno. Folije se nose preko noći i što više u toku dana-minimum 14-16 na dan Postupak se ponavlja do željenog efekta- a koliko ćeukupno folija nositi pacijent, određuje doktor uz pomoć programa koji unaprijedpredviđa pomjeranje. Posljednja folija, koja se zove i retenciona, služi dazubi zadrže željeni položaj. Ona se prvi mjesec nosi 14-16 h dnevno nakon togase vrijeme nošenja postepeno skraćuje, a noćno nošenje se praktikuje bar 12mjeseci.

Plan terapije

  1. Uzimaju se otisci gornje i donje vilice
  2. Skeniranjem modela ili otiska vilica dobija se digitalizovani-virtuelni modelvilica

Svapomjeranja zuba se rade pomoću Quick Aligner software-a. Ovaj poseban programomogućava da se svaki zub stavi u željeni položaj. Kad se virtuelno zubi doveduu željeni poredak, softver sva pomjeranja dijeli na broj folija koje supotrebne da bi se do toga došlo. Naime, svaka folija pomjera zube 0,2 - 0,3 mmu željenom smjeru i to u periodu od 2-3 nedelje. Jednom posjetom zubaru, možese dobiti kompletan set folija za cijelu terapiju.

Kako jepritisak, za razliku od metalnih bravica koje djeluju na jedan dio zuba, kodfolija raspoređen na čitavu površinu zuba, osjećaj prilikom nošenja se upravotako i može opisati – kao blagi pritisak, ali nikako kao bol. Zbog istog togpritiska, pomjeranja zuba i desni koje će to kretanje pratiti, kada se folijaskine, pacijent može imati utisak da se zubi „klimaju“ i to je očekivano- alije, takođe, u pitanju samo osjećaj.

Održavanje folija i oralnahigijena

Zarazliku od klasičnih fiksnih aparta, održavanje folija je prilično jednostavno-mlaka (ne vruća) voda, četkica i pasta za zube biće dovoljni. Takođe, u tokuterapije folijama ne postoje ograničenja šta se može jesti. Za vrijeme obroka onese uklone, nakon jela zubi temeljno operu i folije namjeste ponovo. Duvanskidim može ostaviti fleke na folijama, te je jedina „manjkavost“ što se pušenje utoku terapije (a iskreno govoreći, ni inače) ne preporučuje- pa da li je tozaista minus?

Cijena tretmana folijama

Kako bise odredila cijena tretmana neophodno je prvo izvršiti pregled i analize, zatošto će troškovi zavisiti od kompleksnosti problema- nekom će biti dovoljne tri,a nekom 15 folija. Naime, tek nakon uzimanja otiska i skeniranja vilice,kompjuterski program određuje koliko je folija potrebno kako bi se zubi doveliu željeni raspored, a od toga će prvenstveno zavisiti i troškovi. Osim toga, usam proces ste uključeni od starta, te možete uticati na to kako želite da nakraju tačno vaši zubi izgledaju.

Islobodno se nasmijte! Sem vas i vašeg doktora i zuba, niko ništa neće znati!

Zakaži besplatne konsultacije

Da zakažete besplatne konsultacije popunite kontakt formu u nastavku

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Hvala! Vaš upit je proslijeđen!
Ups! Provjerite podatke i pokušajte ponovo.

Tekst neki ide odje da ih pozovemo da pozovu...

Pozovite nas