OSTALE
USLUGE

Rješenje svih problema na jednom mjestu

U ordinaciji dr Barovića možete dobiti sveobuhvatnu stomatološku uslugu. Iako fokus stavljamo na složenije procedure, koje zahtijevaju dodatna znanja i vještine, tu smo da pronađemo rješenje za bilo koji problem sa kojim se sretnete u održavanju zdravlja vaših zuba.

Protetika

Protetika je jedna od najkreativnijih grana stomatologije, i ona se bavi nadoknađivanjem nedostajućih zuba– krunicama, mostovima, parcijalnim (djelimičnim) ili totalnim protezama, i naravno, protezama na implatantatima. Najveći strahovi pacijenta u vezi sa ovim zahvatima su:

  • Da li će nadoknada izgledati lijepo?
  • Da li će biti komforna, odnosno, da li ćete imati prirodan osjećaj, kao sa svojim zubima?

Uz kompjuterski program „Smile Design“, predstavićemo vam kako će tačno izgledati vaši „novi“ zubi, dok zahvaljujući našem višegodišnjem iskustvu i znanju, garantujemo da ćemo pronaći najbolje rješenje za vas, kako ne biste osjećali bilo kakvu nelagodu.

Neki od ovih zahvata zahtijevaju određeno vrijeme, za koje ćemo vas obezbijediti odgovarajućim privremenim nadoknadama, kako biste nastavili svoj uobičajeni životni ritam.

Ortodoncija

„Ispravljanje“ zuba, tj ortodoncija, se veoma često doživljava kao rješavanje estetskog problema, međutim u pitanju su prvenstveno zdravstveni razlozi. Nepravilan položaj zuba može dovesti do smetnji prilikom žvakanja i disanja, bolova u mišićima i viličnim zglobovima, pa i do otežanog održavanja oralne higijene.

Osim fiksnih aparata, koji daju odlične rezultate, za ispravljanje gotovo svih nepravilnosti, mi u ponudi imamo i jedan od svjetskih trendova u ortodonciji- tzv „nevidljiva ortodoncija“. Providne folije za ispravljanje zuba, „Quick Aligner“, obavljaju isto što i fiksni aparati, jedino su providni, po potrebi ih možete skinuti, što održavanje higijene čini lakšim.

Parodontologija

Paradontopatija je, uz karijes, najčešće oralno oboljenje. Ova bolest, koja zahvata i razara sva potporna tkiva zuba (desni, cement, periodontalni ligament i alveolarnu kost), dovodeći do njihovog klaćenja i ispadanja, se donedavno smatrala neizlječivom. 

Danas je prihvaćen stav da se može držati pod kontrolom. Prevencija, kao i kod velikog broja drugih opakih bolesti, je i ovdje ključ- u ovom slučaju, to je pravilno održavanje oralne higijene. Uklanjanje tvrdih i mekih zubnih naslaga dva puta godišnje je preporučljivo, jer je najčešći uzrok obolijevanja zubni kamenac. U našoj ordinaciji, pjeskarenje zuba uz obavezno ,poliranje obavljamo ultrazvučnim aparatom, kao i kiretiranje džepova specijalnim kiretama dizajniranim za tu namjenu.

RTG Dijagnostika

Rendgensko snimanje zuba je potrebno prilikom postavljanja dijagnoze, velikog broja različitih stomatoloških zahvata kao i praćenja uspjeha sprovedene terapije. Ordinacija je opremljena sa PRO X aparatom za snimanje pojedinačnih zuba i PRO ONE aparatom za panoramsko snimanje. Ovaj uređaj nudi visoku preciznost snimanja, sa minimalnom dozom zračenja. Kako bi naši pacijenti i osoblje bili potpuno zaštićeni, primjenjujemo mjere zaštite u skladu sa standardima EU.

Ortopantomografskim snimkom dobijamo kompletnu sliku gornje i donje vilice, sa svim zubima i viličnim zglobovima. Na ovaj način možemo vidjeti i zube koji nisu iznikli i njihov približni položaj.

Prije / Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Prije

Posle

Zakaži besplatne konsultacije

Da zakažete besplatne konsultacije popunite kontakt formu u nastavku

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Hvala! Vaš upit je proslijeđen!
Ups! Provjerite podatke i pokušajte ponovo.

Tekst neki ide odje da ih pozovemo da pozovu...

Pozovite nas

blog postovi

Pročitaj više

Zakazi
besplatne
konsultacije