OSTALE
USLUGE

Rješenje svih problema na jednom mjestu

U ordinaciji dr Barovića možete dobiti sveobuhvatnustomatološku uslugu. Iako fokus stavljamo na složeniji procedure, kojezahtijevaju dodatna znanja i vještine, tu smo da pronađemo rješenje za bilokoji problem sa kojim se sretnete u održavanju zdravlja vaših zuba.

Protetika

Protetika je jedna od najkreativnijih grana stomatologije iona se bavi nadoknađivanjem nedostajućih zuba – krunicama, mostovima,djelimičnim ili totalnim protezama, i naravno protezama na implatantatima.Najveći strahovi pacijenta u vezi sa ovim zahvatima su:

  • Da li će nadoknada izgledati lijepo?
  • Da li će biti komforna, odnosno da li ćete imatiprirodan osjećaj kao sa svojim zubima?

Uz kompjuterski program „Smile Design“ predstavićemo vam kakoće tačno izgledati vaši „novi“ zubi, dok zahvaljujući našem višegodišnjemiskustvu i znanju garantujemo da ćemo pronaći najbolje rješenje za vas kako nebiste osjećali bilo kakvu nelagodu.

Neki od ovih zahvata zahtijevaju određeno vrijeme, za kojećemo vas obezbijediti odgovarajućim privremenim nadoknadama kako bistenastavili svoj uobičajeni životni ritam.

Ortodoncija

„Ispravljanje“ zuba, tj ortodoncija, se veoma čestodoživljava kao rješavanje estetskog problema, međutim u pitanju su prvenstvenozdravstveni razlozi. Nepravilni položaj zuba može dovesti do smetnji prilikomžvakanja i disanja, bolova u mišićima i viličnim zglobovima, pa i do otežanogodržavanja oralne higijene.

Osim fiksnih aparata koji daju odlične rezultate zaispravljanje gotovo svih nepravilnosti, mi u ponudi imamo i jedan od svjetskihtrendova u ortodonciji- tzv „nevidljiva ortodoncija“. Providne folije zaispravljanje zuba, „Quick Aligner“, 'rade' isto što i fiksni aparati, jedino sunevidljivi, po potrebi ih možete skinuti, što održavanje higijene čini lakšim.

Parodontologija

Paradontopatija je uz karijes najčešće oralno oboljenje. Ovabolest koja zahvata i razara sva potporna tkiva zuba (desni, cement,periodontalni ligament i alveolarnu kost) dovodeći do njihovog klaćenja iispadanja, se donedavno smatrala neizlječivom. 

Danas je pak prihvaćen stav da se može držati pod kontrolom.Prevencija, kao i kod velikog broja drugih opakih bolesti, je i ovdje ključ- uovom slučaju to je pravilno održavanje oralne higijene. Čišćenje tvrdih i mekihzubnih naslaga dva puta godišnje je preporučljivo jer je najčešći uzrokobolijevanja zubni kamenac. U našoj ordinaciji pjeskarenje zuba uz obaveznopoliranje obavljamo ultrazvučnim aparatom, kao i kiretiranje džepovaspecijalnim kiretama dizajniranim za tu namjenu.

RTG Dijagnostika

Rendgensko snimanje zuba je potrebno prilikom postavljanjadijagnoza, velikog broja različitih stomatoloških zahvata kao i praćenjauspjeha sprovedene terapije. Ordinacija je opremljena sa PRO X aparatom zasnimanje pojedinačnih zuba i PRO ONE aparatom za panoramsko snimanje. Ovajuređaj nudi visoku preciznost snimanja sa minimalnom dozom zračenja. Kako binaši pacijenti i osoblje bili potpuno zaštićeni primjenjujemo mjere zaštite uskladu sa standardima EU.

Ortopantomografskim snimkom dobijamo kompletnu sliku gornje idonje vilice sa svim zubima i viličnih zglobova. Osim zuba vidljiih u ustima ovakomožemo vidjeti i zube koji nisu iznikli i njihov približni položaj.

Zakaži besplatne konsultacije

Da zakažete besplatne konsultacije popunite kontakt formu u nastavku

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Hvala! Vaš upit je proslijeđen!
Ups! Provjerite podatke i pokušajte ponovo.

Tekst neki ide odje da ih pozovemo da pozovu...

Pozovite nas

blog postovi

Pročitaj više