Folije za ispravljanje zuba
QUICK ALIGNER

Najbolji implanti zuba

Da li vam se ponekad čini bez obzira koliko razmišljate o kupovini nečega neko će vamuvijek reći da je prošao bolje nego vi? Bilo da je u pitanju kupovina laptopa,  automobila ili pak malterisanje kuće NekoDrugi je imao pametnije ili povoljnije rješenje. Ništa drugačija nije situacijani kada je u pitanju ugradnja zubnih implantata, sa jednom bitnom razlikom.

Kojom? Ne sporeći važnost i veličinu investicija kao što su auta, kompjuteri ilirenoviranje doma, implantati ipak zahtjevaju malo više ili bar malo drugačijupažnju. Zubni implantati su šrafovi (da, upravo poput onih majstorskih) koji se„ušrafljuju“ u vašu viličnu kost kako bi zamijenili korijen zuba kojinedostaje. Dakle, šraf koji sa vašom viličnom kosti srasta i služi kao„korijen“ zuba cijeloga života. Jasno je da ćete lakše kupiti novi kompjuter,popraviti auto pa i zakrpati malter, nego „nabaviti“ novu vilicu.
 

Iako (namjerno) ovako sročeno, ugradnja implantata zvuči „straaašno“ u pitanju jesteozbiljan, ali danas je to gotovo rutinski posao. Činjenica je da ponekadnapredak dolazi i prije nego glas i svijest o njemu, tako i u ovom slučaju kodnas i dalje vlada mišljenje da se za kvalitetnu ugradnju zubnih implantata (a idosta drugih usluga, ne samo iz oblasti stomatologije) mora „ići neđe vani“. Ovakav stav kasni za realnošću, 20 do 30 godina, jer je jedino prije toliko vremena mogao biti opravdan - tada je implantologijabila rezervisana za Beograd i izvodili su je samo univerzitetski profesori, dokkod nas gotovo nije bilo ljudi koji bi to radili. Danas je svaki opštistomatolog obučen da stavi implante.

Semčinjenice da u stručnom i profesionalnom smislu nema značajne razlike, prilikom odluke da li uslugu potražiti „neđe vani“ potrebno je imati u vidu još jednučinjenicu- da je ugradnja implantata dugotrajan, višemjesečni proces kojizahtjeva nekoliko obaveznih odlazaka zubaru kao i nekoliko redovnih kontrola. Zapravo,dostupnost ljekara je najvažnija u slučaju bilo kakve nepredviđene okolnostiili potrebe za nekom intervencijom. Ovakve su situacije relativno rijetke aliisto tako mogu da zahtjevaju relativno brzu intervenciju.

Na stranu da moguće dodatne troškove ne možete predvidjeti, jer inače se ne bizvali „nepredviđeni“, ali je problem što se mora obratiti posebna pažnja na„predviđene“ troškove- ugradnju implatata. Ponekad se davanje anestezije,skidanje konaca, nadogradnja na implant na koju se kači kruna... sve posmatrakao dodana usluga koja se posebno naplaćuje te konačna cijena nije ona koju steprvo čuli, a od toga zabole i zdravi zubi. Zato, između ostalog, svaka cijenakoju saopštavamo iznosi punu cijenu usluge.

I zapamtite, dvije stvari:

  1. kada se rade implantati važno je da vam ljekar bude blizu, izbog svih nepreviđenih situacija i zbog svih nepredviđenih troškova i
  2. kada vam neko kaže da je radio zube „neđe vani“, to znači da „je neđe vani platio istu uslugu skuplje“.

Zakaži besplatne konsultacije

Da zakažete besplatne konsultacije popunite kontakt formu u nastavku

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Hvala! Vaš upit je proslijeđen!
Ups! Provjerite podatke i pokušajte ponovo.

Tekst neki ide odje da ih pozovemo da pozovu...

Pozovite nas