Folije za ispravljanje zuba
QUICK ALIGNER

ukratko o zubnim implantatima

Da li vam se ponekad čini bez obzira koliko razmišljate o kupovini nečega neko će vam uvijek reći da je prošao bolje nego Vi? Bilo da je u pitanju kupovina laptopa,  automobila ili pak malterisanje kuće- neko drugi je imao pametnije ili povoljnije rješenje. Ništa drugačija nije situacija i kada je u pitanju ugradnja zubnih implantata, sa jednom bitnom razlikom. Kojom?

Ne sporeći važnost i veličinu investicija kao što su auta, kompjuteri ili renoviranje doma, implantati ipak zahtijevaju malo više, ili bar malo drugačiju pažnju. Zubni implantati su nalik šrafovima (da, upravo poput onih majstorskih) koji se„ušrafljuju“ u vašu viličnu kost kako bi zamijenili korijen zuba koji nedostaje. Dakle, implantat koji sa vašom viličnom kosti srasta, služiće kao „korijen“ zuba cijeloga života.
 

Ugradnja implantata jeste ozbiljan, ali danas je to gotovo rutinski posao. Činjenica je da ponekad napredak dolazi i prije nego glas i svijest o njemu, tako i u ovom slučaju kod nas i dalje vlada mišljenje da se za kvalitetnu ugradnju zubnih implantata (a i dosta drugih usluga, ne samo iz oblasti stomatologije) mora ići u inostranstvo. Ovakav stav kasni za realnošću, 20 do 30 godina, jer je jedino prije toliko vremena mogao biti opravdan - tada je implantologija bila rezervisana za Beograd i izvodili su je samo univerzitetski profesori, dok kod nas gotovo nije bilo ljudi koji su to radili.

Potrebno je imati u vidu još jednu činjenicu- da je ugradnja implantata dugotrajan, višemjesečni proces koji zahtijeva nekoliko obaveznih odlazaka stomatologu, kao i nekoliko redovnih kontrola. Zapravo, dostupnost ljekara je najvažnija u slučaju bilo kakve nepredviđene okolnosti, ili potrebe za nekom intervencijom. Ovakve su situacije relativno rijetke, a obično ne zahtijevaju duge intervencije.  

Zakaži besplatne konsultacije

Da zakažete besplatne konsultacije popunite kontakt formu u nastavku

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Hvala! Vaš upit je proslijeđen!
Ups! Provjerite podatke i pokušajte ponovo.

Tekst neki ide odje da ih pozovemo da pozovu...

Pozovite nas